Over ons

download

Mijn naam is Nok
Ik woon al enkele jaren in Nederland  Wat me het meest opviel in Nederland, is de grote verscheidenheid aan mensen en de grote tolerantie die mensen naar elkaar hebben. De gezelligheid en de knusheid die mensen vooral in huis zoeken. In Thailand hebben wij maar een seizoen, de winter, waarin het met 25 graden koud is.
Het leven in Thailand speelt zich daarom meer buiten af. De mensen zijn daar volgens mij meer met elkaar betrokken. Voor ons is het normaal dat wij voor onze ouders zorgen. Dat moet ook wel omdat onze sociale voorzieningen minder zijn.
Mijn werk in Thailand was het geven van massages. Op iedere hoek van de straat worden massages gegeven. Het is onderdeel van onze boedhistische cultuur. De monniken beoefenen massage al duizenden jaren. Oorspronkelijk komen de technieken uit India. In Thailand zijn diverse stromingen van yoga, accupunctuur, drukpuntmassage, reiki etcetera samengekomen. Allen hebben naar mijn mening te maken met meridianenen en energie die in het lichaam is opgeslagen.
Toen ik in Nederland kwam wonen dacht ik dat het eigenlijk heel goed zou zijn als de mensen hier de Thaise Wellness ook zouden kunnen ervaren. Daarom ben ik begonnen met het geven van traditionele thaise massages in
‘s Hertogenbosch en inmiddels heb ik veel klanten die regelmatig terug komen en de stress van alledag willen vergeten. Harmonie tussen lichaam en geest is namelijk uitgangspunt van het Boedhisme, en dit pas ik toe in mijn massages.
Sawadee Ka
Nok